tisdag 16 juli 2013

En underbar bit av Gästrikeleden

Ja det är ju så att jag tillsammans med Per "TrailPer" Johansson arrangerar en träningshelg 23-25 Augusti. Den kommer att äga rum på Medskogssjöns camping och vi kommer att löpa utvalda bitar av Gästrikeleden. (Det finns ett par platser kvar).

Igår skulle vi ha rekat inför helgen, men då Per återhämtar sig efter en mindre skada så kändes det inte som en bra plan att springa något för hans del. Istället övertalade jag Annica att hänga på, få se de härliga omgivningarna, testa terrängen och få ett grymt långpass.


 
Sagt och gjort så packade vi lite pick-nick och for iväg. Medskogsjön ligger ca 1h från Falun så inte så värst långt. Väl på plats så avgjorde vi att åka en bit till för att inte springa för långt men ändå få det mesta av rekningen. Vi valde att starta vid det gamla bruket vid Brattfors, en mysig plats och en god startpunkt.Härifrån så tog vi sikte på Rönnåsens toppstuga och satte iväg. Jag ett tight och skönt compressions set från Under Armour, Salomon S-Lab Sense på fötterna, Smartwool knästrumpor och min gröna Camelbak på ryggen. Annica körde lätt utan packning så de nya grymma Nike shortsen på tillsammans med ett funktions linne från Röhnisch, compressionstrumpor från NewLine och Inov-8 X-Talon 212:or på fötterna. Båda på med rikligt med mygga. Löpningen gick fint, stigarna är bitvis tekniska och bitvis så att man bara flyter fram. Lite grusväg här och var. En del spänger, lite dret att ta sig förbi. Ris, högt gräs och annat otyg som hindrar en från att se underlaget, men vad gör det när löpkänslan infunnit sig och man sveper fram över stigen.
Klapperstensfältet, alltid lika trixigt, men en mäktig upplevelse, härifrån är det riktigt trevlig utsikt om man bara vänder sig om och sen är det ju inte långt kvar till etappens vändpunkt eller slutstation om man väljer det.
En riktigt trevlig och adrenalinpeppande nedförslöpa tar en den sista biten fram till korsningen och de sista 200 metrarna fram till botten av Rönnåsens toppstuga. Nu är det bara upp som gäller, kort men lite halvbrant. Väl uppe så möts man av en grym utsikt. Efter en kortare paus här så vände vi och tog fart tillbaka mot Brattfors. Vägen tillbaka trots att det var samma väg, kändes lättare, vi kunde hålla ett bra tempo och var snart tillbaka. Lite pick-nick käk och sen fara hem mot Falun igen. Det tog oss strax under 3 timmar men då låg vi inte på så hårt och passade på att njuta av omgivningarna och av att vara ute. Löpglädjen var stor igår.


Det visade sig att vi hade tagit fel på tiden då Annica skulle köra ATC passet på Actic så vi han hem och byta om med nöd och näppe innan det var dags att köra pass med de väntande/längtande motionärerna. Jag kunde inte hålla mig och körde passet jag med, 45 minuter cirkelträning fullt mos. Så värt det, visst jägarvilan var ju lite dryg efter de dryga 3 timmarnas löpning. Men ash då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar