torsdag 20 juni 2013

Träningsläger Medskogssjön

Välkommen till en träningshelg vid Medskogssjön

Är du sugen på att springa långt? Gillar du att springa på fina stigar i skogen framför stadens gator? Då är du varmt välkommen till en träningshelg vid Medskogssjön 23-25 Aug, mellan Sandviken och Ockelbo i Gästrikland. Tanken bakom helgen är att det ska bli som att springa med ett gäng kompisar, vi springer och snackar, skrattar och delar med oss av sköna löparminnen. Ingen press och inga krav på snabba tider. Ålder och kön gör detsamma, det spelar ingen roll om du är rutinerad eller nybörjare – så länge viljan finns hjälps vi åt att klara helgens utmaningar, alla ska med.

 Förutom skön stiglöpning blir det ett föredrag om funktionell styrketräning och ett föredrag om inspirationen att våga ta sig an nya utmaningar.Vi samlas på fredagen den 23 Augusti vid Medskogssjöns camping, som kommer att utgöra helgens basläger. När alla bekantat sig med varandra och vi boat in oss i stugorna tar vi en kort joggingtur, tempot håller vi nere och fokus ligger på teknik och tips för de som är ovana med stiglöpning, ett slags generalrepetiotion inför lördagens långpass.
På lördagen käkar vi frukost tidigt för att sedan sätta tänderna i ett långpass på Gästrikeledens snirkliga stigar. Vi styr norrut och börjar med att ta oss upp på Mårtensklack, en av de högsta punkterna i området. Beroende på hur många vi blir och hur vana alla deltagare är kanske vi delar upp gruppen i två, men målet är att hålla ihop. Från Mårtensklack går det nedför i en karusell av stigar, risken är stor att du får träningsvärk i mungiporna efter den biten, äkta löparglädje utlovas.
Vi arbetar oss vidare längs leden som bitvis är otroligt lättsprungen. Målet är att ta nästa höjd i området, Rönnåsen. På vägen dit passerar vi kvarlevor från gamla järnbruk som fanns i området förr, vi springer på mjuka stigar som är skonsamma för kroppen. Uppe på toppen finns en stuga och ett café där vi kan unna oss fika, här har vi nu 21km i benen. Från den punkten har vi två alternativ, löpning tillbaka till campingen samma väg som vi kom, det är som två olika vägar åt vardera hållet så det kommer inte bli långtråkigt. Det andra alternativet är en kortare löpning in till Ockelbo där vi äter lunch och sedan blir transporterade i bil till campingen.
På lördag eftermiddag blir det föreläsning och rövarhistorier. Möjlighet att få massage av en legitimerad massör kommer att finnas vilket kan vara skönt för trötta vader och lår. Möjlighet till bad finns. På söndagen kör vi en kortare löpning innan lunch och sedan tackar vi för oss och hoppas att du fått upp ögonen för långlöpning i skogen och förhoppningsvis fått lära känna nya löparkompisar.
Vi som håller i helgen är Per Johansson och Jocke Nordfeldt.
Vilka är vi då? Två glada grabbar som älskar att vara i skogen med ett par löparskor på fötterna. Vi brinner båda två för att inspirera andra till stordåd, att våga prova nya saker, tex att springa längre. Per fann tjusningen i att springa långt under just ett sådant här läger en helg sommaren 2011, sedan dess har otaliga maraton och ultramaraton avverkats och kärleken till skogen och utmaningarna bara växer. Gävlebo som utforskar Gästrikeleden en del på sin fritid. Jocke jobbar som personlig tränare och passionen är äventyr och löpning. Gärna i en salig blandning. Så oavsett om det är hinderbana, orientering eller eljusspår så är han där med ett leende och sprider god energi.
Välkommen till en helg med oss i Gästrikeskogarna, hitta glädjen och nya kompisar.

Anmälan och pris. Boende fredag-söndag + middag fredag och lördag samt lunch söndag. 500kr /person. Om majoriteten hellre vill så tar vi med oss och lagar vår egen mat. Priset hamnar då på ynka 300kr/person. Skriv i anmälningsmailet vilken variant du föredrar. Max 10personer. Frukost lagar vi tillsammans på plats för att alla ska bli nöjda. Vi gör inte detta för att tjäna pengar, utan för att fler ska få möjlighet att upptäcka tjusningen med att springa i skogen. Anmäler dig gör du genom att skicka ett mail till per.j@live.se med uppgifter om dig själv, gärna en kort presentation så vi har en inblick om hur van du är att springa. Har någon allergi eller något annat viktigt så skriv det med. Senaste datum för anmälan är 31/7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar