torsdag 13 juni 2013

Nationaldags Mys

"Du gamla Du fria"Nationaldags mys, det var tanken det. Och tradition eller ja i alla fall något som med lite tur och arbete kan bli just en tradition.

Värmen till trots så startade vi vid 10:00 vid Lundsjön i närheten av Ljungstugan. Inledningsvis var det ganska trixigt, men löpglädjen fanns där redan från början. Det kändes att det skulle komma att bli en varm dag. Efter några kilometer så började benen kännas lite smidigare och jag kunde släppa lite på koncentrationen och ända bara flyta fram.

 
 
Det var magiskt att vara ute i skogen, upp och ner för stenhällar, genom hagar och över ängar där det inte fanns spår av markeringar. Men vad gör det lite äventyrligt ska det vara och att få leta löpväg är en så stor del av löpäventyret. Och att springa fram över stigar, stora, små, breda, smala, djurstigar, igenvuxna, översvämmade och obefintliga, ja det är bara så sjukt härligt. Speciellt i gott sällskap.
 
På den här ettapen passade vi även på att passera Eskilstuna kommuns högsta punkt på 114 m.ö.h.

Väl framme i Svalboviken så blev det en längre paus för energi och vatten/energidryck. Här klev det på ytterligare deltagre som tyckte att de återstående ca 22 kilometrarna till Österby via Bälgviken skulle räcka.

 
Vi satte fart igen, rätt raskt tempo, här har jag sprungit förr, det går lät och känns kul. Det var någong gång i sensomras som jag var här, spännande att se förändringarna men ändå det som består, vara ute i det gamla och det fria liksom.

I höjd med Kvarntorp så började energi tryta för en del och trots doppning av huvud och kläder i sjön så visade sig tecken på vätskebrist. Vi delade på den vätska vi hade kvar och jag som hade varit sparsam hade mycket att avvara, vi sänkte farten men körde på fram till Bälgviken. Här blev det till att gå en bit. Innan vi kunde smyga igång joggandet igen. Den sista biten kunde vi springa och att springa upp på uppfarten i Österby var som att korsa en mållinje om någon.

 
Efter lite häng  avtagande av skor och gott om vätska så vankades det Burgar buffé. Ljuvligt!

Helt klart ett lyckat arrangemang och något som kommer att bli av igen.

Tack alla medverkande, det var riktigt grymt och hade inte gått utan er.
 

1 kommentar: