lördag 15 juni 2013

En helg i Triss!

Såja!

Här kommer ett inlägg som skulle ha publicerats i början av juni men då Blogger som bloggen ligger hos har strulat så kommer det först nu.


Sådär ja!Då var det gjort. En riktigt fin helg är till ända!
FREDAG
Helgen inleddes med att nära och kära kom upp och anslöt oss (mig och Annica) i Falun Och efter lite käk så begav vi oss upp till Lugnet där Icebug skulle köra sitt Killer Hill run. De var långt ifrån ensamma uppe på Lugnet då det den här helgen var SOG, Scandinavian Outdoor Games en grymt häftig tillställning med allt och lite till. Och helgen skulle komma att vara full av tävlingar och clinics, i allt från SUP paddling, till bouldering, MTB, enduro, trailrunning, crossfit och en massa mer. För att inte tala om alla välbekanta ansikten som mötte oss. Sån härlig känsla.

Efter lite väntan och en ovanligt mesig starter så drog äntligen loppet igång. Det var det kortaste lopp jag sprungit i vuxen ålder och låångt ifrån vad jag är tränad för, men jag var taggad och såg fram emot arrangemanget. Jag menar vem vill inte nöta upp för "mördarbacken" så att huvudet blixtrar för att sen tjurrusa nerför på gränsen till balansens förmåga.

foto: Antti Aarnio
 Det var ett kul lopp hängde på rätt bra de första 3 fjärdedelarna upp för backen, sen tappade jag lite. För att ta ogen lite på vägen ner men tappade någon placering på målrakan. Sen var det över. Jag är segstartad och det här var alldeles för kort. Men galet kul. Mer sånt här, gärna om och om igen.

foto: Antti Aarnio
Efter loppet begav vi oss hem och lastade in i bilarna och bagav oss mot Mora där vi skulle sova några timmar inför nästa äventyr.


LÖRDAG
Tidig morgon, frukost och iväg till Sollerön där starten för Siljan Runt gick. Allt flöt på och vi kom iväg smidigt. Detta var mitt första cykellopp. Jag tyckte att det var rätt kul, men det var nog faktiskt täclingsmomentet som jag gillade mest, cyklandet kändes inte så speciellt. Men samhörigheten och att vi skulle hålla ihop, jag Annica och Antti kändes stort och fint. Och jag fick jobba ordentligt med lagandan och tillsammans hjälptes vi åt och peppade varandra. Jag körde mycket intervaller och fann en speciell tjusning i att spurta upp för backarna, passerandes mängder av cyklister flr att sedan invänta de andra 2 och peppa på. Det var en kul upplevelse och en riktigt härlig dag ute. Det var mycket väder och det gillar jag. Efter att ha varit ute på vägarna runt Siljan i nästan 8 timmar så var vi klara och såg till att få i oss middag. Det blev 3 middagar den kvällen. Och där i mellan tog vi oss hem till Falun igen för att ladda inför söndagens äventyr.foto: Antti Aarnio
SÖNDAG
Söndagen började med lite sovmorgon och frukost på balkongen. Innan jag tog cykeln upp till Lugnet. Väl där så fann fann jag snabbt Per, Miranda, Hanna och Erik Mr SalomonTrail Tour själv.

Efter att lite babbel så värmde jag lite med Hanna. Krooppen kändes ändå rätt ok, trots de 2 föregående dagarnas aktivitet. De andra i gänget kändes också lite möra. Både Miranda och Per hade sprungit STHLM Marathon dagen innan, båda utklädda, vilka supersköna energispridare de är alltså.

Innan start han jag bubbla lite med AndreasSvanebo, han är helt suverän. Och jag ville såklart förvissa mig om att inga Orienterare skulle ta hem loppet. De gjorde de inte, utan Svanebo van återigen.

foto: www.mirandakvist.se
 Idag var startern betydligt mer på hugget och vi for iväg peppade som tusan. Jag öppnade lite försiktigt de 2 första kilometrarna på strax över 9 minuter. Banan som bestod av 3 varv, ett på 5 km, ett på 6 km och ett på 10 km började med det mest lättlöpta och tempot ökades upp allt mer ju längre vi löpte. Väl inne vid varvning så kändes det lite motigt och snart tog ett betydligt jobbigare men också roligare varv vid. Det här varvet var mycket kuperat och med en del trixiga inslag, de första 2 kilometrarna på varv 2 var i stort sett bara uppför för att följas av lite trixande hit och dit innan det var dags för 1,5 km nerför, här såg jag till att dra på en redig vurpa där jag flög handlöst men landade fint med en rullning trotts den steniga sluttande stigen och klarade mig undan med en lite lätt sargad stortå som enda blesyr.


foto: www.mirandakvist.se
Så var det dags för varvning igen. Nu började det kännas lite i benen men å andra sidan så började min segstartade kropp vakna nu så jag kunde bibehålla tempo och allt efter som kunde jag även öka på. Det sista varvet som var det längsta var minst lika kuperat som det föregående men än mer av det trixiga slingrande som är så löpglädjeframkallande. Jag tog in på de framför och gick det nerför gick jag om, och uppför så tappade jag. Men de 3 sista nerförslöporna, då ökade jag på ordentligt och de 2 sista kilometrarna avslutade jag starkt.

Jag tog en 12:e plats och tiden hamnade på 1h42min helt ok med tanke på de 16 milen i benen från dagen innan.

En helt fantastisk helg är tillända, härliga utmaningar, tävlingar och vilket mys sen, med både familj och löparfamilj.foton ovan tagna av: Antti Aarnio

Både Icebug Killer Hill Run och STT Falun sprang jag för Team O´learys Falun och för Running For Boston välgörande ändamål. Kändes grymt bra! Är DU intresserad av att klä mig i något speciellt, hör av dig: jekkitai@gmail.com

Och så ett STORT TACK till alla som hejjade på och hjälpte oss under helgen. Ni är GRYMMA!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar