söndag 4 november 2012

Bästa inför Beasten!


Japp!

Nu är det november, bra grejer, och idag är det 2 veckor kvar tills det att jag ska utmana mig själv med loppet Spartan Beast. Och en utmaning det kommer det verkligen att bli...


Jag har semester den här veckan, riktigt fint, det kommer att bli flera genomkörare och en del utmaningar. Utmaningarna håller jag lite på, men de tänkta genomkörarna tänkte jag ta här.

 
Det blev till och tjuvstarta lite idag genom att tillsammans med Annica ta oss ut på en efterlängtad löptur på stigarna uppe på jungfruberget, något som var rätt länge sedan vi gjorde och som verkligen såg till att det blev en bra start på dagen, härligt att springa och leka runt i skogen och peppa varandra som ett riktigt vinnarlag, kärlek helt enkelt.Efter en mysig och väl tilltagen lunch och lite vecko planering så drog vi upp till gymmet där vi snackade lite PT-upplägg och sen PT:ade jag Annica en timma, hon hade efterfrågat en ordentlig genomkörare och något som skulle testa hennes styrka och kanske utmana henne lite utanför hennes vanliga "tränings bekvämlighets box". Jag tror att jag lyckades även om jag nog var lite snäll och vag. Men bättring till n'sta gång. Och hon är grym och körde på som bara den, så stark.

Sen blev det hennes tur att PT:a mig och det gjorde hon verkligen, det blev ett bra pass och mycket fokus på hållning och rätt utförande, det kändes och kommer att kännas än mer i morgon. Härligt, riktigt härligt.


I morgon så blir det nog kanske ett simpass, beror lite på hur rörligheten känns i axlar och ländrygg. Om inte annat så står långpass på schemat så det borde bli en rejäl löptur. Känns fint i benen och orken längtar efter den svala höst luften så kan bli riktigt skoj.Fler genomkörare under veckan är hinderbane löpning,  ATC Pass,  Burpee-löpning, hinderteknink träning och intervaller. Ska bli en riktigt kul vecka. Alla pass skall genomföras med fullt fokus och grymt bra teknik och det ska vara kul, det är målsättningen och borde inte vara några problem.


Spartan Beast London

Så vad är ett spartan race, eller ja snarare vilka hinder förutom de 25 kilometrarna löpning kommer man att bli tvungen att ta sig förbi. Så här svarar arrangörerna:

 " There are some staples in our repertoire. There are also some venue specific and terrain inspired obstacles.
 We will not, however, spell it out for you. As well, you will get no course map to inspect.
 There is fire, mud, water, barbed wire, and occasionally Hell on Earth.
 There WILL be obstacles to catch you off guard. Curve balls, so to speak.
 Get over it.
 We’re here to rip you from your comfort zone. If you need a road map for each step of the way, then maybe this race isn’t for you."
 
Med andra ord kommer det att bli en utmaning men framförallt helt galet förbannat kul.
 
 
På återseende ;P
 
 


2 kommentarer:

 1. LYCKA TILL!!! Du kommer klara det så jäkla bra om inte så ser din bättre hälft till att du gör det :) Massa härlig rapport vill jag läsa om sen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för all den goa peppen! Ja det kommer att gå kanon bra ;)
   Hehe ja Annica är grym, ger mig jämt och ständigt en massa bra energi. Var precis inne på din mysiga blogg. Klart intressant, ska ta mig lite mer tid nu i veckan och läsa mer då den härliga blandningen av träning/tävling och hundliv helt klart gjorde mig nyfiken ;)
   Det kommer givetvis en längre rapport efter äventyret och nog ett par inlägg minst innan dess ;P

   Radera