onsdag 26 september 2012

Lort Grisar!

Var nog de flesta av oss när vi var mindre. Men vissa av oss har tagit med oss det resten av livet. Och det finns inte mycket som får en att leva så mycket som att vara ute och utmana naturen och elementen och lorta ner sig.


Ja kanske inte inte ändamålslöst plaskande i lerpölar. Men att på vägen till målet få svina till det och bli skitig.
Det var med andra ord dags för "Tjurruset" träning idag. Det blev lika trixigt som sist, lite mer obanat, bättre tempo, backar och betydligt mer lera.

Det regnade större delan av natten och jag skojade med Henke på jobbet att det skulle bli riktigt skoj att köra pass senare under eftermiddagen/kvällen. När jag mötte upp farsan och Henke på parkeringen senare under dagen så regnade det igen, inte mycket men lite mer än dugg. Det var rått men friskt i luften. Nästan så att man frös lite, men oj vad det skulle bli bra när man väl fått igång kroppen.



 Vi värmde upp med lite grös jogg, blött och sumpigt, sen lite snabba kliv på klippor och tvära sandsvängar innan det bar av ner i ån. Tungt benmosande och sen lite ålande under bänkar, hopp äver staket och ett par upprepningar. Sen begav vi oss mot skogen.

Jag hade gjort min hemläxa sedan sist och snart hade vi funnit det tilltänkta krondiket, den här gången blev vi inte besvikna efter 3 vänder genom den midje djupa sörjan och med barnsligt stora leenden så tog vi oss vidare. Det blev en hel del obanat och mycket upp och ner med lösa småstenar (de kändes som en barnlek jämnfört med stenarna i lördags uppe på fjället) och vi kunde hålla ett betydligt högre tempo idag än sist. Det var lätt att andas, luften var så frisk, benen var pigga det gick lätt att springa, vi hade verkligen kul. Regnet ökade lite i styrka.


Vi tog oss över hala stenhällar, genom snår, fram och tillbaka igenom diken och mindre kärr innan vi började styra tillbaka mot parkeringen. Nu var det bara att rusa skidbacken upp under liften och sen MTB banan nerför igen och en sista vända genom det härligt sörjiga krondiket, över gräsplanerna och ner i ån för ben mos och ler avsköljning sen var vi klara.


Det blev en riktigt kul timme ute i regnet. Tjurruset känns nära nu, det känns kul. Jag år peppad.
Tyvärr inga bilder från dagens pass, regn och allmänt svineri försvårade den möjligheten.

Ha en lortig höst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar