måndag 17 september 2012

Höstens Härlighet!


Jodå så att..

Visst är det härligt när hösten drar in över vår härliga natur. Det blir lite svalare, himlen så underbart hög och färgerna kommer fram. Det perfekta vädret att skita ner sig, ta ut sig och gå in i köttar läget.

Jobbar hårt på att få upp farten och tempot just nu. Visst nästa lopp blir ju Salomon Trail Tour Sälen och dess längre distans. Men det ska nog inte vara några problem och tills Oktober och Tjurruset så vill jag ha ett bra driv. Det har blivit många kortare och intensivare pass nu de senaste 2 veckorna. Givetvis ett och annat längre pass också. Styrke passen blir av de också. Känns som om det nog ska kunna gå att hålla den här doseringen rätt bra en tid framöver.


Nu så, Salomon Trail Tour Sälen den 22:a September, ja är du inte anmäld så missar du nog något. Blir nog ett riktigt härligt äventyr och en massa skoj runt omkring. Om du nu mot förmodan inte ska dit så kanske Salomon Trail Tour Eskilstuna passar bättre. Det går dagen efter, den 23:e September och den banan är riktigt rolig. De båda kortare alternativen finns och de räcker gott till för att garantera en riktigt härlig upplevelse för såväl den vane terränglöparen och den som ger sig på det för första gången.

Sen då, ja då blir det Tjurruset den 6:e Oktober i Sthlm:s trakten. Det är ju faktiskt nu när jag tänker på det, det enskilda återkommande lopp som jag sprungit flest gånger. Den nuvarande trenden är också den att de har gått bättre för varje gång. Vilket också är målet denna gång.


Det brukar vara en riktigt köttig mil. Man får passa på att verkligen kuta på när man kan och mosa de övriga bitarna. Av egen erfarenhet så vill man undvika köande så att satsa lite extra på en bra start kan vara ett sätt att hamna i lite "glesare" omgivningar. Jag kommer att köra ett "Tjurruset" pass denna vecka och ytterligare ett nästa vecka. Är du sugen så häng på.

November, ja då blir det mos..


 
Spartan Beast 21k och massor av grisiga hinder och bestraffningar. Förbereder mig på lera, klättring, armgång, repålning/klättring, viktlyftning, sandsäcksbärande, stenbumlingssläpande, hoppande, simmande, spjutkastande, gevärsskjutande, rullning, ålning, balanserande, gladiator fintande och en massa härliga BURPEEES. en härlig liten film finns på slutet ;))


Spartan har jag kikat på ett par år nu. Det finns 4 distanser, Spartan Sprint ca 6k, Super Spartan ca 12k, Spartan Beast ca 21k och Spartan Ultra Beast, vilken man måste skriva övertygande mail om varför man ska få springa.


Jag testade på det här med grisigt hinderlopp redan förra hösten då jag fick med mig farsan och åkte till Edinburgh för att springa "Survival of the Fittest", 10 väldigt roliga kilometrar. Dock en hel del mycket lättare än vad jag trodde att det skulle vara.

 
Så hoppas på en betydligt jobbigare utmaning i November utanför London, då det är dags att vråla, AROO, AROO, AROOO...


Nu iväg och köra funktionell styrka ;))

Troligtvis något sånt här:

Step-ups m 20kg                   x 20                           Alltsammans 3 varv.
TRX sides to peak                 x 10
Chins slide to side                 x 8
Pull-up leg twist                    x 8                              Avsluta med sit-up to stand-up - max. 
Reversed push-up                  x 10
Kettlebell row m 20kg          x 20

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar