onsdag 29 augusti 2012

Mys - Sko test - Salomon Trail Tour Eskilstuna

Såja!


Sviterna efter lördagens marathon börjar släppa.
Efter en rätt så handikappad söndag så kunde jag gå och stå hyffsat på måndagen. Det blev dock en kur med tigerbalsam/ipren gel på vaderna och på med compression calves över. Såg rätt stört ut tillsammans med jobb shortsen på jobbet. Men vad tusan gör man inte.

Tisdagen gick bättre, visst vaderna var fortfarande ganska svullna, nästan samma storlek som lårmusklerna hehe. Och tröttheten i coren hade i stort sett släppt. Att springa nedför fort och länge satte sig helt klart mest i vaderna, men jag är lite förvånad över hur mör coren blev. Kanske skulle ha låtit bli måndagens core pass som nog inte var till så mycket hjälp heller.


Men nu är det onsdag och kände att det var dags att ta mig ut till Vilsta friluftsområde och mys springa lite blandat. Det blev både mysigt och blandat. Dessutom så var det invignings dags av mina nya Inov 8 Trail Rock 245.

Till en början så värkte vaderna och spände och det tog någon kilometer att vänja sig vid skorna. Men sen så började det lossna, löpglädjen tog över. Tog in på några stigar som jag nte sprungit på säkert över ett år, tog mig tillbaka till mil spåret och ut på någon mysig stig igen. Och bara sådär så sprang jag på ett par rödvita markeringar. Jag visste ju att de hade testlöpt Salomon Trail Tour bansträckningen här i måndags, så antog och hoppades att det var den som jag snubblat över. Och mycket riktigt snart så kom det en skylt som bekräftade just detta. Jag sprang på och visst benen var väl inte de piggaste idag, men oj vad jag öste på period vis. Mys löpningen blev stundtals intensiv och grym, men det var så svårt att hålla tillbaka på den snabba bansträckningen. För snabb det är den, rolig och snabb, jag räknar med en vinnar tid på runt 35 minuter. Här går det att ösa på.


Jag själv kommer nog dock inte till start i Eskilstuna, det är Salomon Trail Tour även i Sälen den helgen och fjäll och fallhöjd lockar desto mer. Men vem vet nu när jag fått smaka lite på banan så är jag ju riktigt sugen på att hinna/orka med båda.

 
Skorna då. Ja de var som Inov 8 brukar vara på mina fötter, fantastiska. För stiglöpning var de helt underbara, även när det blev ordentligt lättsprunget så kändes de smidiga. Sen känns de ju riktigt fina även på djurstråk och i obanad terräng, men av erfarenhet från X-talon 195 som jag också har och som gick sönder i tyget på ovansidan av just den obanade terrängen så ska jag nog försöka hålla dessa skor till stigarna där de nog hör mest hemma. Sulorna är som vanligt riktigt grymma.

Det blev dryga milen idag i den för dagen riktigt sommriga skogen. Härligt och riktigt skönt efter de lite hårdare milen på Helags Marathon i lördags. Nu får vi se om det blir intervaller eller skogsstig i morgon.

Ps. Kullamannen släpper startplatserna till 2013 på söndag, och det kommer att finnas ett 45+km alternativ Wohaa!

2 kommentarer:

  1. Jaha såg dom rödvita markeringarna också :) Kanske man skulle ta o följa dom på fredag /P

    SvaraRadera
  2. Ja men absolut! Kör på det, garanterat rolig löpning. Speciellt om du tänkt springa loppet den 23:e Trail running är det roligaste ;P

    SvaraRadera