måndag 23 juli 2012

Alltid Redo!


Hallå!

Nåja, kanske inte alltid..

Men nu känns det iaf så. Både jag och min underbara lagkamrat delar känslan av att allt klaffar inför fredagens rejäla utmaning Amfibiemannen.

Det är en riktigt skön känsla som vi har fått jobba på ordentligt för att få till och nå fram till.
Men nu känns det äntligen så. Visst ska det tränas lite till innan tävlingen, men det känns helt klart som om de olika momenten sitter som det ska nu, tekniken, och utrustningen likaså. Att vi har styrkan och utthålligheten det finns det ingen tvekan till. 

Så nu är det mest en känsla av ro i kroppen och förväntan, en massa härliga förväntan att få göra något sjukt kul och ganska så spännande.


I Fredags nästan natt så begav vi oss mot "Bästkusten" och sommarstugan i Kämpersvik. Här i krokarna hade vi som plan att träna lite, mysa mycket och ha semester några dagar. Samtliga moment har vi fått till så allt sammans känns riktigt fint.


Då vi anlände i Lördags förmiddag så hade vi med oss något av ett kanon väder, näst intill vindstilla och en härligt värmande sol. Det blev en rätt så omgående en tur i båten med Farmor och Farfar. Ett bra sällskap som bjöd på båtfika och som känner till kustens omgivningar, vi myste i solen, andades den härliga havsluften och rekade en massa inför amfibie tränandet.


Sen bar det av in till Grebbestad, lite "outletshopande" och hör och häpna, nya skor till mig haha, jaja, jag vet, men jag lyckades mörda mina långdistans skor för ett par helger sedan uppe i Falun när jag höll i löpgruppen och vi lite oplanerat skulle köra terräng. Så, så fick det bli ;)

Hemma och med mat i magen och lite vila så begav vi oss ut på en löptur, några kilometer bara, kändes fint och jag kunde riktigt känna träningslängtan i kroppen.

Uppe med tuppen eller ja nästan, in i ugnen och grädda bröden som vi satt deg till kvällen innan. Ladda kaffe bryggan och ut på en löprunda, återigen bara några kilometer och vilken härlig morgon, kändes galet bra. Kroppen fick nytt liv i sig, härlig luft och en doft av hav. Återhemma så vänatde det nygräddade brödet och en rejäl frukost.

Efter lite vila och peppande så begav vi oss i väg för ett simmtest. Efter lite bökande ut i vattnet då vi av misstag valt ett ovanligt långgrunt ställe att gå ner vid så var vi tillslut i. Fy sjutton vilket flyt det var med dräkterna och ryggorna i det lite saltare vattnet än det vi kört hittils, underbart. Efter lite brännmanets nojja och båtpåkörnings oro så körde vi på. Blev omkring 30 minuters effektivt simmande härligt.

Upp, dusch och återigen var maten klar, lyxigt! Sen iväg till Fjälbacka, lite kaffe en långpromenad och en mysig glass stund.

Tillbaka hemma igen hade mina päron och Chivas anlänt och utan större övertalning så fick vi med oss farsan ut på en löptur, lite längre denna gång. Vi sprang halva sträckan ihop och sen var det fritt "mosande" andra halvan, underbart! Vilken fart, kändes galet bra att verkligen tvinga upp flåset. 

Efter en stadig grillmiddag så var det inga större
problem att somna haha, härligt nöjd kropp.


Idag så var vi återigen upp med tuppen och gräddade bröd, dock så var vädret enligt de flestas tycker helt förskräckligt idag, jag gillar väder så att det blåste mer eller mindre storm och regnade lite gjorde bara att det pirrade gott i kroppen när jag tänkte på vilket krig det skulle bli att simma idag.


Efter en ordentlig frukost och lite peppande och en del fixande så begav vi oss ner till andra sidan viken och snart var vi nere i vattnet. Det blåste på och piskade friskt, det var inte lätt att gå men att simma gick ändå rätt bra, det var ordentliga vågor och fina vita gäss. Riktigt uppfriskande! Vi varvade simmandet med löpning upp och ner för en go och knögglig grusbacke det tog emot men kändes ändå riktigt fint blöta våtdräkter, ryggor och skor till trots. Det var här känslan av att vara redo verkligen gjorde sig till känna.


Eftermidagen har vi mest tagit det lungt. Snart väntas restaurangbesök och i morgon far vi vidare mot Värmlands skogar.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar