måndag 18 juni 2012

Sällskaps löp.. Såja!

I lördags så var det dags för ett lite längre pass. Så jag hade planerat en mysig sträckning och faktiskt utan större problem fått med mig riktigt gott sällskap i form av flickvän/lagkamrat och farsan.

Vi kom iväg lite senare än planerat då tiden rann iväg lite vid utplacerandet av bilar. Lite sisådär med tanke på energi förbrukningen då tiden från frukost blev lite längre men på possitiva sidan så han förmiddagens massiva regnande avta och det duggade knappt när vi väl kom igång.


Sträckningen var något av en nyfunnen löp favorit för min del. Medans de andra 2 enbart upplevt delar av sträckan tidigare. En riktigt bra och skönt varierande del av sörmlandsleden mellan Bälgviken och Svalboviken. 16-17 km av ganska mycket kupering, smal stig, trixande, bredare stig, äng, hage, stenhäll, grusväg, lera, ko-mockor och midje högt gräs.

För min del så var det som tyngst i början då jag var lite seg startad och jag kände av veckans tidigare träning.


Men i och med det för mig mysiga tempot så hittade jag trivseln rätt fort. Och kunde både springa lite före, fota, och vänta lite efter för att få springa ifatt, så det blev förutom det varierande underlaget lite intervall betong för min del.

Intervall betoningen tillsammans med stigarna och det plyometriska ellementet som uppstår när man hoppar över diken/ler-pölar eller bara plöjer igenom en massa sump och skuttar över fallna träd gav riktigt sköna endorfin släpp lite då och då kändes som ett med naturen mest hea tiden och njöt verkligen av rundan och den härligt "syreberikade precis efter regn" luften som omgav oss och såklart av sällskapet och av omgivningarna, skön på högra sidan och naturen i sig.


Mina medlöpare hade en riktigt trevlig tur de med. Annica sprang på riktigt bra, då det var hon som fick stå för farthållningen och i nya outfitten så var hon verkligen en färgklick och en ordentlig inspirationskälla. Hon fick det dock lite svårare med energin efter 10-12 km. Men de sista 2-3 kilometrarna så hade hon åter igen funnit ett bra "nöta på" tempo.


Farsan har haft lite problem med en vad och varit lite svårstartad den här säsongen. Men han sprungit på bra i ett par veckor nu. Dock så gav sig vaden till känna i lördags, men han kämpade på fint och det var verkligen kul att han också hängde på ut på ett lite längre pass.


För min del var det verkligen en toppen grej. Tempot var inte så viktigt, det viktiga var att vara ute och röra på sig länge. Förbereda kroppen på längre aktiviteter inför framtida lopp och äventyr. Och den delen uppfyldes ju verkligen. Och att vara ute och äventyrs löp mysa med gott sällskap det är verkligen helt underbart.

Dagens skor för min del var "Inov 8 Oroc", då jag visste om den varierande sträckningen och att det nog skulle vara ordentligt lerigt. De andra 2 sprang i Saucony Peregrine. Också riktigt bra skoval för dagen.

Hojta till om du blir sugen. Kör gärna den här sträckan ofta och med gott sällkap, oboeroende av tempo.

;P

3 kommentarer:

 1. Det där ser ju inte helt fel ut. Lagom väder verkar ni ha fått också =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var riktigt härligt! Jo men vi har mycket väder nuför tiden ju :-P

   Radera
  2. Ja det var riktigt härligt! Jo men vi har mycket väder nuför tiden ju :-P

   Radera