torsdag 7 juni 2012

Aaaaar! (primal vrål, typ)


 Haha

Japp i primatens anda, det var söndagens tema. Dagen efter att ha sprungit en halvmara terräng, jo det är klart att det kändes i fotlederna och ja lite i benen också, de var ju inte de allra snabbaste och lättaste så att säga.


Men hur som helst, klockan 10 skulle jag och ett gäng andra glada, förväntansfulla och nyfikna deltagare vara i Borås och vara med på ett Stenålders camp med Jonas Colting. Jonas Colting själv som för övrigt är en världsstjärna inom triathlon både på Iron Man och Ultra Man distanser har varit på camp med självaste MovNat legendaren Erwan Le Corre och tagit ut godbitarna för att själv ha ett lärorikt och inspirerande camp.

Jonas Colting
Erwan Le Corre


Och det var det minst sagt.
Vi inledde med lite teori och genomgång av dagen. Förväntningarna var höga och snart var vi ombytta och på väg ut för att köra förmiddagens pass.


Här gick vi igenom grunderna för hur man rör sig barfota, koordination, smidighet och löp kunskap. Kullerbyttor frammåt och bakåt och ålande, krypande och kravlande. Kul och lagom som uppvärming.

Sen tog vi oss in i skogen, där vi fick se, lära och pröva på olika tekniker och för att ta oss fram i terrängen och samtidigt låta våran egen fantasi sätta gränserna i utforskandet (lekandet). Så himla gott att vara ute i skogen och tumla runt coh samtidigt få upp pulsen lite. Över stenar, under stockar, klättrande, hoppande, krabbgång, ålning, kullerbyttor, hasande allt i ett ganska lagom snitt tempo med lite snabbare likaväl som långsammare sekvenser. Snart hade det gått en bra bit över 90 minuter och det var dags att ta oss tillbaka till PT huset i Borås för lunch.Efter en ljuvlig, lchf inspirerad 3 rätters lunch och kaffe så bar det av ut till skogs igen, denna gång en annan skog och med inriktningen styrka och cirkel stationer. Här gick vi igenom olika styrke övningar, med den egna kroppen som vikt samt medhavda redskap och vad skogen har att erbjuda.


Det blev en salig och grymt härlig blandning av sten-kastande, stock-vältande, pinn-jonglerande, lyftande, slägg-slungande, tross-lekande, chins, toe to bar, dips, reversed push-ups, armhävningar, burpees, balans-övning, rygg-ridande osv.. en massa skoj helt enkelt.


Med mysigt trötta kroppar så var det dags att vända tillbaka då tiden åter igen med råge hade passerat 90 minuter.
Efter lite sammanfattande och ihopknytande av dagen så var det hela över och så nöjd jag var. Det här kändes helt klart som något som passade mig och den skogsmulle jag är.En riktigt härlig dag och ett STORT TACK till Jonas Colting som arrangerade detta.Nästa inlägg : Näshultasjön marathon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar