onsdag 18 april 2012

Upptrappning!

Japp nu när jag befogar över lite lediga dagar så står en rejäl upptrappning  på schemat.
Riktigt kul att ta tag i träningen ordentligt. Kunna köra 2 pass om dagen utan problem och samtidigt hinna med att återhämta och villa som sig bör.


Den här veckan har börjat i ett måttligt tempo. Tränats har det gjorts varje dag, i måndags blev det 11 km teknik, intervaller och utfallsgång. En bra mix då underlaget på teknik slingan är så flack och tråkig. Träningsvärken från den där kilometern "non stop" utfallsgång känns fortfarande rätt bra i ben och bak. Det blev också en hel del burpees mellan intervallerna. Och sen på kvällen en stund i gymmet för att köra lite core.


Igår blev det lite lugnare då jag faktiskt fick till ett halvordentligt simpass, det första sedan olyckan då nacken har bråkat och då framförallt när huvudet har tiltats snett uppåt (tänk hur du andas när du crawlar). Den känns lite idag och det beror helt klart på gårdagens simmande, men det känns ändå lungt, det går över. Det var riktigt kul att få köra med handpaddlarna också, vilket driv jag får i tagen, och det behövs inte många andningar på 25m då. Utöver det så blev det bara en långpromenad.


Idag var det tillbaka på 2 pass. Förmiddagen bestod i att premiärspringa i den nya Inov 8 X-Talon190 skorna. Det blev en längre tur redan som premiär runda då jag inte är så orolig över passformen, har ju 2 andra Inov 8 modeller som jag använder regelbundet. Det blev iaf 16 kilometer, mestadels mountainbike led och sörmlandsleden, men också en hel del mindre stigar. Och så en del på 10 kilomters spåret. Skorna är riktigt bra. Och jag kunde mysa på i ett behgligt strax under 5 minuters tempo, trots den lite besvärligare terrängen.


Nya numret av Outside Träning beskriver dem som: "Formel - 1 bland lätta och tunna skor, man är nästan ett med underlaget". Vilket helt klart stämmer om man syftar på den minimala vikten, höjden från marken och snabbheten. Annars tror jag nog att de greppar på betydligt fler knöliga/leriga underlag och dessutom betydligt bättre än vad en Formel - 1 bil skulle göra. (De här skorna finns att prova/köpa på Mest Ute om du skulle vara sugen)


Det senaste numret av Outside Träning kan jag för övrigt rekomedera starkt. Det var ett av de bättre nummren helt klart.Nummret innehåller bland annat: Ett riktigt bra sko test (nej min sko var inte test vinnaren, det var den sko jag köpte till tjejjen). Ett själv fys test. Sanningen bakom 10 myter om träning och trännings upplägg för olika lopp inom både löpning, simmning och cykling.


I morgon så blir det simmning igen. Och lite mer core träning. Sen får vi se.. På söndag bär det av upp till Dalarna och lite bättre och ännu mer kvalitativ träning. Där också peppupptrappningen inför säsongens första lopp kommer att ske. Kommer att bli riktigt bra. Att änligen få se Annica igen (är i väg på seriöst härliga upptåg i Tyskland) på söndag och kunna peppa ihop det ska bli riktigt skönt. Och en superviktig byggsten i monster bygget.

Träningen börjar alltså komma i ordning och den nya tränings/tävlings utrustningen är inköpt och passar. Ja den mer än passar, våtdräkten sitter som ett smäck, precis som löpryggan och nya dojjorna. Det är lätta grejjer alltsammans och tror starkt på att de ska bidra till starka resultat mer än vad de kommer att skjälpa.


Kom igen nu kör vi!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar