lördag 31 mars 2012

Pepp på löpning...

Då var det dags igen!

Den där härliga känslan har börjat smyga sig på. Känslan av att det går lätt och att jag liksom kan "flyga" fram längs stigarna, över stock, sten och under ett och annat fallet träd en känsla som inte brukar smyga sig på föränn en bit in på hösten. Riktigt härligt!!

Det blir inte sämre av att det hänger lite vår i luften och att aprilvädret lyst upp tillvaron med allt möjligt skoj väder. Lera i stigarna gör ju allt så mycket roligare. Så kombinationen just nu är svår slagen: Nya härliga löpskor Montrail Rouge Fly´s, vår väder och vår underlag, en riktigt peppigt känsla redan nu och en helt galet löp peppig flickvän. Detta kan ju bara bli den bästa löp säsongen.

Tävligs kalendern har nu blivit ordentligt uppdaterad också och känns som om den faktiskt kommer at få se ut som den gör. Att den är rätt spikad. Så nu är det bara att tagga till och köra. Det kommer att bli en kavalkad av lopp på mellan 9 och 25 km.
Så både ork och en bra minut/km över en längre sträcka som att kämpa ner tiden på milen är av stor vikt.

Så mycket fartlekande, backträning samt långpass är vad som står på schemat. Och ja core träning kommer det ju självklart också att bli en hel del av. För att inte glömma simmningen och det faktum att det om någon månad är hög tid att börja simma ute vilket ska bli löjligt skoj.

Visst senaste tiden så har det funnits en del störningsmoment för att säga det minsta. Men det är nog också det enda jag kommer att babbla om det. Inget blir bättre av att gnälla. Att se frammåt i stället och satsa det är det rätta.

Så att träningarna nu börjar komma igång och bli lite av en rutin igen är bra. En hel del har jag dock ändrat på från förra säsongen.
Det blir betydligt mindre fokus på stegisättningen och teknik för min del nu. Den biten är jag rätt hemma på. Och kommer mest och helst att hjälpa de som vill och behöver med att hitta rätt teknik i stället. Bara att höra av sig så fixar vi det ;)) Eller om du vill peppa lite löpning bara sådär allmänt.


Det blir mycket mer fartlekande som jag var inne på tidigare. Spurter, stolpar, träd, backar, trappor, tid och spontant. Som sagt mycket. Och både stegrande såväl som olika former av trappor och våg repetitioner. Detta för att det är det absolut bästa sättet att få ner minut per km tiden.Långpass/Äventyrs löpning kommer det att bli. Men detta mest av ego själ då det är så himla härligt att vara ute länge, länge och nöta på. Löpa på nya ställen och att springa utanför stigar och leder. Och visst lite för "bättra på orken" effekten också.Laglöpning. Ja att springa tillsammans med lagkamraten, synka ihop oss och att ta fram det bästa och mesta av varandra på rätt sätt. För att på så vis få ner den gemensamma minut per km tiden. Och att sammtidigt kunna ha så roligt som möjligt ihop. 

Core träning. Här blir det hopp, lek, backträning, smidighet, gym och massa härlig ospårad terräng. Allt för att stärka upp och bli stark där det behövs för att palla att ösa på i de mest besvärliga av lopp och hinder. Givetvis hamnar Monster Fysen under den här kategorin.
Ett litet löpklipp från dagen. Variväg en sväng till Sundborn utanför Falun och sprang på ett riktigt härligt ganska så nedgånget milspår. Ett härligt äventyr med bästa sällskapet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar